Jan Vidal / Cava
Země: Španělsko
Roční produkce vína: 390.000 lahví cavy a 40.000 tichého vína
Rok založení vinařství: 1970
Rozloha vinic: 49 ha
Vesnice/město: vinice se rozkládají v oblasti mezi Barcelonou a Tarragonou
V čem tkví filozofie vašeho vinařství?
Xavier Mané: Stavíme na rodinné a dlouholeté tradici. Ta zůstává neměnná. Základem je náš optimismus, radost z práce, chuť budovat a snaha se zlepšovat.
V čem vnímáte jedinečnost vašich vín?
Xavier Mané: Jedinečnost našich vín se odráží od naší filozofie. O vinice se staráme šetrně a s respektem. Velmi nám pomáhá také poloha našich vinic - středomořské klima a vinice mezi horami a mořem.
Můžete vybrat jedno víno z vaší produkce, které je pro vás něčím speciální?
Xavier Mané: Pro mě osobně je to JOSEP VENTOSA Cava premium. Josep Ventosa byl jedním z nejlepších vinařů v regionu. Odvedl obrovský kus práce, byl symbolem regionu. Podle toho jsme přistupovali i k této cavě. Je výjimečná.